Είστε έμπειρος δοκιμαστής που ψάχνει για ποιοτικά κρασιά, φτιαγμένα από έμπειρα χέρια που αποτελούν πια παράδοση στο χώρο του κρασιού; Είστε περίεργος επισκέπτης, που θέλει να ανακαλύψει τις αυθεντικές γεύσεις της περιοχής; Είστε ερασιτέχνης του καλού κρασιού, που ταυτόχρονα νοιάζεται για το σεβασμό του περιβάλλοντος και δίνει προτεραιότητα στα ποιοτικά προϊόντα; Όποια κι αν είναι η ιδιότητά σας, καλώς ορίσατε στον ιστότοπο του οινοποιείου BIOVIN – Tsavolakis Wines, τον ιστότοπο των ποιοτικών κρασιών της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Τα κρασιά μας, τα οποία φτιάχνονται με τέχνη και μεράκι από τον οινολόγο κ. Ιωάννη Τσαβολάκη, προέρχονται από αυστηρά επιλεγμένα σταφύλια. Φέρουν όλα τους, τα μοναδικά γνωρίσματα της γης που τα ανέθρεψε, της ανάγλυφης από βουνά Πελοποννήσου, αλλά και της ηλιόλουστης Μεσσηνίας που βρέχεται από τα γαλανά νερά της Μεσογείου. Στο καθημερινό σας τραπέζι, σε ένα καλό γεύμα μεταξύ φίλων ή στις εξαιρετικές σας περιπτώσεις, τα κρασιά Τσαβολάκη πάντα θα μπορούν να έχουν τη δική τους θέση, συνοδεύοντάς σας σε κάθε περίσταση. Ελάτε να τα ανακαλύψετε μαζί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψετε. Το οινοποιείο παραγωγής 700.000 λίτρων κρασιού, βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα έναντι του αεροδρομίου της. Έχει οικοδομηθεί σε μια έκταση 7,5 στρεμμάτων και η πρόσβαση είναι εύκολη σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν. Επιπλέον υπάρχει υπόγεια κάβα, όπου τα κρασία μας παλαιώνονται σε δρύινα βαρέλια και σε φιάλες. Τα προϊόντα διατίθενται στην αγορά, εκτός από την κλασσική φιάλη των 0,75 λίτρων, και σε διάφορες συσκευασίες.
Το οινοποιείο παραγωγής 700.000 λίτρων κρασιού, βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα έναντι του αεροδρομίου της. Έχει οικοδομηθεί σε μια έκταση 7,5 στρεμμάτων και η πρόσβαση είναι εύκολη σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν. Διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης με διπλούς μανδύες ψύξης, οινοποιητές και δεξαμενές κρυοεκχύλισης. Η παραλαβή του σταφυλιού γίνεται μόνο σε τελάρα και αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί στον αμπελώνα η καταλληλότητα του προϊόντος.Επιπλέον, υπάρχει ταινία διαλογής-αναβατόριο που οδηγεί τα
σταφύλια στον αποραγιστήρα στον οποίο αποχωρίζονται οι ρώγες από τους βοστρύχους. Ο σταφυλοπολτός που προκύπτει, οδηγείται μέσω κατάλληλης αντλίας στο πιεστήριο ή στους οινοποιητές ή και στις δεξαμενές κρυοεκχύλισης. Οι επιθυμητές θερμοκρασίες ρυθμίζονται μέσα από ηλεκτρονικά θερμόμετρα και ηλεκτροβάνες. Επίσης, το πιεστήριο ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για το κατάλληλο πρόγραμμα πίεσης. Το οινοποιείο διαθέτει επίσης ψυκτικό συγκρότημα, για τον έλεγχο των ζυμώσεων, αλλά και για τη σταθεροποίηση του κρασιού.Η διαδικασία της ζύμωσης και των εκχυλίσεων γίνεται με
τον καλύτερο τρόπο μιάς και διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και την τεχνογνωσία και την εμπειρία των τριάντα χρόνων στο χώρο της οινοπαραγωγής. Στη συνέχεια, το προϊόν είτε διατίθεται προς άμεση κατανάλωση, είτε αποθηκεύεται στην υπόγεια κάβα του οινοποιείου, όπου παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια και σε φιάλες. Τα προϊόντα διατίθενται στην αγορά, εκτός από την κλασσική φιάλη των 0,75 λίτρων, και σε διάφορες συσκευασίες ανάλογα με την επιθυμία των πελατών. Το οινοποιείο Τσαβολάκης Ιωάννης και ΣΙΑ Ε.Ε. διεκδικεί σήμερα το δικό του μερίδιο στην αγορά του ποιοτικού κρασιού που συνεχώς διευρύνεται.
Μεσσηνία: ένας μεγάλος αμπελώνας, από παραδοσιακές και νεες ποικιλίες…
Ο νομός Μεσσηνίας σαν αμπελότοπος είναι από τους καλύτερους νομούς της Πελοποννήσου. Επιπλέον των άλλων εδαφοκλιματικών συνθηκών, αυτό οφείλεται στο ότι η μεγαλύτερη έκταση του νομού, νότια και δυτικά, έχει έκθεση στη θάλασσα, με αποτέλεσμα η θαλάσσια αύρα να επιδρά ευεργετικά στην ποιότητα των σταφυλιών. Εξάλλου, η Μεσσηνία ήταν αμπελότοπος από την αρχαιότητα, πράγμα το οποίο μας δείχνουν και οι διάφορες αναφορές για αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας οι οποίες μαρτυρούν παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Παραδείγματος χάριν, ο Όμηρος αναφέρεται στην περιοχή της Μεθώνης (Παλαιά Πήδασος) και τη χαρακτηρίζει κατάφυτη από αμπέλια («…καλήν τ’ Αιπιαν και Πήδασον αμπελόεσσαν…», Ι, στιχ. 152 και 294). Επίσης, όταν ο Τηλέμαχος φιλοξενήθηκε από το βασιλιά της Πύλου Νέστωρα αναφέρεται ότι οι καλεσμένοι ήπιαν κρασί σε χρυσά κύπελα («…εν δ’ οίνον έχευσεν χρυσείωδέπαι…», γ, στιχ. 41). Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τον αρχαίο περιηγητή Παυσανία, ο οποίος στα «Μεσσηνιακά» έχει πολλές αναφορές.
Οι παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα στη Μεσσηνία είναι: Ροδίτης, Φιλέρι, Φωκιανό, Μανδηλαριά, Μαυρούδι και Κορινθιακή Σταφίδα.
Το 1978, αφού εκριζώθηκαν μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας Κορινθιακής σταφίδας, επαναφυτεύθηκαν με νέες ποικιλίες του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού αμπελώνα και επίσης επαυξήθηκαν. Τέτοιες ποικιλίες είναι το Ασσύρτικο, η Ντεμπίνα, η Μαλαγουζιά, το Αγιωργήτικο, το Σαρντονέ, το Γκρενάς Μπλαν, το Ούνι Μπλάν, το Καπερνέ, το Γκρενάς Ρουζ, το Καρινιάν, το Μερλό και άλλες…
Πλαστικό μπουκάλι PET : εύχρηστο και πρακτικό, προσαρμόζεται στην συνηθισμένη κατανάλωσή σας. Διατίθεται σε μπουκάλια του 0,5 L, του 1L, του 1,5L, των 2L και των 5L.
Ασκός: το κρασί συσκευάζεται σε έναν σάκο ο οποίος παραμένει ερμητικά κλειστός και τοποθετείται σε χαρτοκιβώτιο. Ο κάθε σάκος διαθέτει ένα εύχρηστο βρυσάκι. Το κρασί διατηρείται σε άριστη κατάσταση και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδανική συσκευασία για τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Διατίθεται σε ασκό των 5, 10 και 20 λίτρων.
Γυάλινες φιάλες: Τα κρασιά μας Βαλέρια, Ναυσικά, Ισιδώρα, Πάμισος, Νέδων, Βιοεπιλογές Ερυθρός και Βιοεπιλογές Λευκός πωλούνται σε γυάλινες φιάλες των 750 ml. Αυτά τα μπουκάλια διατίθενται μεμονωμένα, ή σε κιβώτια των έξι ή δώδεκα φιαλών. Ακόμα διατίθενται και φιάλες των 500 ml σε λευκό, ροζέ και κόκκινο.
Θέλετε να ανακαλύψετε το χώρο του οινοποιείου και να δοκιμάσετε τα κρασιά μας κατευθείαν στον τόπο παραγωγής τους; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα, τις τιμές, και τις προσφορές μας; Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ιδιαίτερο αίτημά σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία.
6ο χλμ. Καλαμάτας-Μεσσήνης 24100 (έναντι αεροδρομίου Καλαμάτας), ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ