Το οινοποιείο μας

Το οινοποιείο παραγωγής 700.000 λίτρων κρασιού, βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα έναντι του αεροδρομίου της. Έχει οικοδομηθεί σε μια έκταση 7,5 στρεμμάτων και η πρόσβαση είναι εύκολη σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν. Διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης με διπλούς μανδύες ψύξης, οινοποιητές και δεξαμενές κρυοεκχύλισης. Η παραλαβή του σταφυλιού γίνεται μόνο σε τελάρα και αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί στον αμπελώνα η καταλληλότητα του προϊόντος.Επιπλέον, υπάρχει ταινία διαλογής-αναβατόριο που οδηγεί τα

σταφύλια στον αποραγιστήρα στον οποίο αποχωρίζονται οι ρώγες από τους βοστρύχους. Ο σταφυλοπολτός που προκύπτει, οδηγείται μέσω κατάλληλης αντλίας στο πιεστήριο ή στους οινοποιητές ή και στις δεξαμενές κρυοεκχύλισης. Οι επιθυμητές θερμοκρασίες ρυθμίζονται μέσα από ηλεκτρονικά θερμόμετρα και ηλεκτροβάνες. Επίσης, το πιεστήριο ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για το κατάλληλο πρόγραμμα πίεσης. Το οινοποιείο διαθέτει επίσης ψυκτικό συγκρότημα, για τον έλεγχο των ζυμώσεων, αλλά και για τη σταθεροποίηση του κρασιού.Η διαδικασία της ζύμωσης και των εκχυλίσεων γίνεται με

τον καλύτερο τρόπο μιάς και διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και την τεχνογνωσία και την εμπειρία των τριάντα χρόνων στο χώρο της οινοπαραγωγής. Στη συνέχεια, το προϊόν είτε διατίθεται προς άμεση κατανάλωση, είτε αποθηκεύεται στην υπόγεια κάβα του οινοποιείου, όπου παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια και σε φιάλες. Τα προϊόντα διατίθενται στην αγορά, εκτός από την κλασσική φιάλη των 0,75 λίτρων, και σε διάφορες συσκευασίες ανάλογα με την επιθυμία των πελατών. Το οινοποιείο Τσαβολάκης Ιωάννης και ΣΙΑ Ε.Ε. διεκδικεί σήμερα το δικό του μερίδιο στην αγορά του ποιοτικού κρασιού που συνεχώς διευρύνεται.