Καλώς Ήρθατε

Είστε έμπειρος δοκιμαστής που ψάχνει για ποιοτικά κρασιά, φτιαγμένα από έμπειρα χέρια που αποτελούν πια παράδοση στο χώρο του κρασιού; Είστε περίεργος επισκέπτης, που θέλει να ανακαλύψει τις αυθεντικές γεύσεις της περιοχής; Είστε ερασιτέχνης του καλού κρασιού, που ταυτόχρονα νοιάζεται για το σεβασμό του περιβάλλοντος και δίνει προτεραιότητα στα ποιοτικά προϊόντα; Όποια κι αν είναι η ιδιότητά σας, καλώς ορίσατε στον ιστότοπο του οινοποιείου BIOVIN – Tsavolakis Wines, τον ιστότοπο των ποιοτικών κρασιών της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Τα κρασιά μας, τα οποία φτιάχνονται με τέχνη και μεράκι από τον οινολόγο κ. Ιωάννη Τσαβολάκη, προέρχονται από αυστηρά επιλεγμένα σταφύλια. Φέρουν όλα τους, τα μοναδικά γνωρίσματα της γης που τα ανέθρεψε, της ανάγλυφης από βουνά Πελοποννήσου, αλλά και της ηλιόλουστης Μεσσηνίας που βρέχεται από τα γαλανά νερά της Μεσογείου. Στο καθημερινό σας τραπέζι, σε ένα καλό γεύμα μεταξύ φίλων ή στις εξαιρετικές σας περιπτώσεις, τα κρασιά Τσαβολάκη πάντα θα μπορούν να έχουν τη δική τους θέση, συνοδεύοντάς σας σε κάθε περίσταση. Ελάτε να τα ανακαλύψετε μαζί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψετε. Το οινοποιείο παραγωγής 700.000 λίτρων κρασιού, βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα έναντι του αεροδρομίου της. Έχει οικοδομηθεί σε μια έκταση 7,5 στρεμμάτων και η πρόσβαση είναι εύκολη σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν. Επιπλέον υπάρχει υπόγεια κάβα, όπου τα κρασία μας παλαιώνονται σε δρύινα βαρέλια και σε φιάλες. Τα προϊόντα διατίθενται στην αγορά, εκτός από την κλασσική φιάλη των 0,75 λίτρων, και σε διάφορες συσκευασίες.

Η διαδικασία της παραγωγής οίνου.

Το οινοποιείο μας

Το οινοποιείο παραγωγής 700.000 λίτρων κρασιού, βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα έναντι του αεροδρομίου της. Έχει οικοδομηθεί σε μια έκταση 7,5 στρεμμάτων και η πρόσβαση είναι εύκολη σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν. Διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης με διπλούς μανδύες ψύξης, οινοποιητές και δεξαμενές κρυοεκχύλισης. Η παραλαβή του σταφυλιού γίνεται μόνο σε τελάρα και αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί στον αμπελώνα η καταλληλότητα του προϊόντος.Επιπλέον, υπάρχει ταινία διαλογής-αναβατόριο που οδηγεί τα

σταφύλια στον αποραγιστήρα στον οποίο αποχωρίζονται οι ρώγες από τους βοστρύχους. Ο σταφυλοπολτός που προκύπτει, οδηγείται μέσω κατάλληλης αντλίας στο πιεστήριο ή στους οινοποιητές ή και στις δεξαμενές κρυοεκχύλισης. Οι επιθυμητές θερμοκρασίες ρυθμίζονται μέσα από ηλεκτρονικά θερμόμετρα και ηλεκτροβάνες. Επίσης, το πιεστήριο ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για το κατάλληλο πρόγραμμα πίεσης. Το οινοποιείο διαθέτει επίσης ψυκτικό συγκρότημα, για τον έλεγχο των ζυμώσεων, αλλά και για τη σταθεροποίηση του κρασιού.Η διαδικασία της ζύμωσης και των εκχυλίσεων γίνεται με

τον καλύτερο τρόπο μιάς και διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και την τεχνογνωσία και την εμπειρία των τριάντα χρόνων στο χώρο της οινοπαραγωγής. Στη συνέχεια, το προϊόν είτε διατίθεται προς άμεση κατανάλωση, είτε αποθηκεύεται στην υπόγεια κάβα του οινοποιείου, όπου παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια και σε φιάλες. Τα προϊόντα διατίθενται στην αγορά, εκτός από την κλασσική φιάλη των 0,75 λίτρων, και σε διάφορες συσκευασίες ανάλογα με την επιθυμία των πελατών. Το οινοποιείο Τσαβολάκης Ιωάννης και ΣΙΑ Ε.Ε. διεκδικεί σήμερα το δικό του μερίδιο στην αγορά του ποιοτικού κρασιού που συνεχώς διευρύνεται.

Οι ετικέτες μας

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Messinia and wine, a great story ...

Messinia: a large vineyard, from traditional and new varieties…

   The prefecture of Messinia as a vineyard is one of the best prefectures of the Peloponnese. In addition to other climatic conditions, this is due to the fact that most of the prefecture, south and west, is exposed to the sea, with the result that the sea breeze has a beneficial effect on the quality of grapes. Besides, Messinia has been a vineyard since antiquity, which is shown by the various reports about several areas of Messinia that testify to a tradition in wine production. For example, Homer refers to the area of ​​Methoni (Old Pidasos) and describes it as overgrown with vines (“… good t ‘Aipian and Pidason vines σαν”, I, verses 152 and 294). Also, When Telemachus was hosted by the king of Pylos Nestoras, it is mentioned that the guests drank wine in golden cups (“… en d ‘oinon eheysen chryseiodepai…”, c, verse 41). And of course let us not forget the ancient traveler Pausanias, who has many references in the “Messinian”.

The traditional Greek varieties that are cultivated until today in Messinia are: Roditis, Fileri, Fokiano, Mandilaria, Mavroudi and Corinthian Raisin.     In 1978, after large areas of Corinthian Raisin were uprooted, they were replanted with new varieties of Greek and European vineyards and also increased. Such varieties are Assyrtiko, Debina, Malagouzia, Agiorgitiko, Chardonnay, Grenas Blanc, Uni Blanc, Caperna, Grenas Rouge, Karinian, Merlot and others…

Οι συσκευασίες μας

Πλαστικό μπουκάλι PET : εύχρηστο και πρακτικό, προσαρμόζεται στην συνηθισμένη κατανάλωσή σας. Διατίθεται σε μπουκάλια του 0,5 L, του 1L, του 1,5L, των 2L και των 5L.

Ασκός: το κρασί συσκευάζεται σε έναν σάκο ο οποίος παραμένει ερμητικά κλειστός και τοποθετείται σε χαρτοκιβώτιο. Ο κάθε σάκος διαθέτει ένα εύχρηστο βρυσάκι. Το κρασί διατηρείται σε άριστη κατάσταση και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδανική συσκευασία για τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Διατίθεται σε ασκό των 5, 10 και 20 λίτρων.

Γυάλινες φιάλες: Τα κρασιά μας Βαλέρια, Ναυσικά, Ισιδώρα, Πάμισος, Νέδων, Βιοεπιλογές Ερυθρός και Βιοεπιλογές Λευκός πωλούνται σε γυάλινες φιάλες των 750 ml. Αυτά τα μπουκάλια διατίθενται μεμονωμένα, ή σε κιβώτια των έξι ή δώδεκα φιαλών. Ακόμα διατίθενται και φιάλες των 500 ml σε λευκό, ροζέ και κόκκινο.

Contact us

Do you want to discover the winery and try our wines directly at the place of production? Want to know more about our products, prices, and offers? For any information or your special request you can contact us at the following details.

Στοιχεία επικοινωνίας

  • 6ο χλμ. Καλαμάτας-Μεσσήνης 24100 (έναντι αεροδρομίου Καλαμάτας), ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

  • (+30) 27210 99644